Академия по електроника, програмиране и 3D моделиране отваря врати в Русе

0

Академия по електроника, програмиране и 3D моделиране отвори врати днес в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.

Тя се реализира по проект „Свят от технологии – Фабрика за знания за утрешния ден!“ на Сдружение „В света на иновациите“, в нея ще се обучават 60 ученици от 10 до 17 г.

Децата ще имат възможност да се запознаят с механични и електронни компоненти на роботи и машини и ще навлязат в света на технологиите. Идеята е да се покаже на подрастващите колко е важно да придобият аналитично и логическо мислене, да работят в екип, за да могат да реализират свои бъдещи идеи, като изграждат собствени продукти и се ориентират за бъдеща професия. В обученията те ще могат да наблюдават изпълнението на програмните инструкции, да решават механични проблеми и да пресъздават различни механизми от заобикалящия ги свят. Целта е да се продължи развитието на малката русенска академия, с помощта на която да се внедряват иновации и нови технологии в образованието.

В дългосрочен план се планира предаване на знания на децата в областта на електрониката, програмирането и 3D моделирането, като се прилага подход „учене чрез правене“. За ориентация на желаещите да се включат публикуваме датите и местата за провеждане на обученията: 26.05.– 09.06.– ОУ „Олимпи Панов“ 04.07.– 18.07. – Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ 19.07.– 02.08.– Регионална библиотека „Любен Каравелов“ 08.08. – 22.08. – Регионална библиотека „Любен Каравелов“. Обученията са безплатни. Записването става през социалните мрежи на библиотеката или сдружение „В света на иновациите“.

Проектът „Свят от технологии – Фабрика за знания за утрешния ден!“ е финансиран по програма „Знание и растеж“ 2022 на Фондация „Русе, град на свободния дух“, която се осъществява с подкрепата на „Еконт Експрес“ ООД.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук