„Академия за родители“ ще има в Русе

0

„Академия за родители“ ще предоставя безплатни съвети от специалисти в Русе.

Това реши Общинският съвет, одобрявайки внесеното от кмета Пенчо Милков предложение.

Тя ще се реализира чрез сътрудничество между местната администрация, УМБАЛ „Канев“ и  УМБАЛ „Медика“, като основната ѝ дейност – „Общинско училище за бъдещи и настоящи родители“, цели да подкрепи и повиши информираността на родители на деца до тригодишна възраст.

В рамките на инициативата ще се организират безплатни месечни срещи с различни специалисти, които ще предоставят съвети и добри практики за майчинството и детското развитие.

Програмата ще предлага безплатни месечни срещи с акушер-гинеколог, неонатолог, педиатър, консултант по кърмене и акушерка. Темите ще обхващат майчинството и отглеждането на дете по съвременни методи и добри практики, утвърдени от Световната здравна организация.

Чрез тези инициативи ще се осигурят условия за активна промоция на физическото и психическо здраве на малките деца и техните родители, предоставяйки своевременни, качествени и комплексни съвети от специалисти. Целта е да се допринесе за по-добрата информираност и подкрепа за родителите, което ще подобри здравето и благополучието на най-малките граждани на Русе.

Дейностите по програмата ще се извършват при безвъзмездно финансово сътрудничество.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук