Amazon превръща централата си в приют за бездомни

0
97
amazon sheler

Още през 2017 г. Amazon обяви плановете си да построи приют за бездомни на мястото на бившия семеен център Mary’s Place, който се ръководи от неправителствена организация, подпомагана от компанията години наред. Досега той се помещаваше в хотел, част от сградите на Amazon, но сега ще се разпростира на много по-голяма площ, отредена само за целта.

Очаква се приютът за бездомни да заработи през 2020 година. Капацитетът ще е 275 места на нощ. В спешни ситуации ще могат да се настанят допълнително още 75 души. Amazon ще покрива наема, всички сметки и консумативи, необходими за приюта в следващите 10 години, а неправителствената организация ще трябва само да плаща заплати на служителите в него.

Два от общо осемте етажа ще бъдат отделени за семейства с тежкоболни деца – общо 30 стаи. Мястото ще разполага и с клиника и медицински персонал. Ще предлага и правни консултации про боно.

Служителите на технологичната компания ще могат да бъдат доброволци и да се грижат за семействата без покрив, с които сега ще делят един и същ. Те също така ще могат да предават знанията си на децата в специално обособена зала за обучения.