Учен превърна себе си в „първия пълен киборг“

0
Dr-Peter-Scott-Morgan

Интересно решение е взел британският учен д-р Питър Скот-Морган, който е на път да стане първият човек, преобразувал се в „пълен киборг“. За съжаление обаче, поводът не е добър.

61-годишният специалист по роботика страда от моторно невронно заболяване в терминална фаза. Д-р Скот-Морган чул ужасяващата диагноза през 2017 г., но отказал да се примири с нея. Той решил да удължи живота си с наличните технологии и да усъвършенства тялото и мозъка си, за да се превърне в „най-авангардния човешки кибернетичен организъм от 13,8 милиарда години“.

След почти едномесечен престой в интензивно отделение, медицинските процедури са приключили успешно. Тялото му вече има мини вентилатор, който поддържа дишането, захранваща тръба, свързана пряко със стомаха, проблемите с тоалетната също са решени.

Разработил е и аватар на лицето си, за да реагира с мимика чрез изкуствен интелект, а проследяваща очите технология му помага да контролира няколко компютъра.

Въпреки прогнозите на специалистите, че му остават няколко седмици живот, геният заявява: „Аз не умирам. Аз се трансформирам“. Времето ще покаже дали трансформацията му е успешна.