Ангелов и Сивов триумфираха в рали „Стари столици“

0
38

Мирослав Ангелов и Недялко Сивов от автомобилен спортен клуб „Мегапорт Рейсинг“ спечелиха рали “Стари столици”, което се проведе през уикенда край Шумен. Така от началото на сезона двамата имат пълен актив победи във всички кръгове, а в Шумен взеха и всички 9 етапа.
Със своята „Шкода Фабиа R5“ те изминаха състезателните етапи в 49-ото издание на най-старото българско рали за 46,46 мин. Втори, на 2 мин след победителите останаха Георги Василев и Стефан Добрев с „Mitsubishi Lancer Evo 9“, третото място на почетната стълбица заеха Тихомир Стратиев и Добрин Борисов с „Peugeot 208 R2“
„Наистина много се забавлявахме на това състезание. Имаше някаква закачка – конкуренция. За съжаление, след това технически проблеми за конкуренцията. За нас бе удоволствие да трупаме километри с новия автомобил, все по-добре да го усещаме – да се забавляваме и да забавляваме и публиката“, каза след финала пилотът Мирослав Ангелов.
„Баща ми ме посъветва да не се афектирам от късите разлики, защото в Шумен е така и винаги е много интересно тук. Не можах да го усетя, особено след отпадането на Данчо, за което много съжалявам. Но съм щастлив, все пак спечелихме!“, допълни навигаторът Еди Сивов.
Купата на кмета на Шумен, която се връчва на най-добре представилият се местен екипаж, тази година беше присъдена на шуменците Добромир Дочев и Радослав Русев със Ситроен от АСК „Стари столици“.