Английската гимназия отбеляза 60 години от създаването си

0

С празнична програма, продължила през целия ден на 21 април,  Английската гимназия отбеляза 60-годишнината от създаването си.

Кулминацията на честването бе в Голяма зала на Доходното здание, в която се проведе двучасов концерт спектакъл.

Официални гости на събитието бяха кметът Пенчо Милков, областният управител Анатоли Станев, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, зам.-ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ доц. Десислава Атанасова. В залата присъстваха стотици настоящи и бивши преподаватели и възпитаници на учебното заведение, както и трима от петте бивши директори на АЕГ „Гео Милев“.

Поздравителни адреси бяха изпратени от министъра на образованието и науката Сашо Пенев, председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева, представители на местни и държавни институции.

„Днешното тържество е изключително емоционален момент не само за Английската гимназия, но и за града ни, защото да постигнеш това ниво на образование и да го поддържаш през годините с неуморен труд и постоянство е наистина забележително постижение“, обърна се към присъстващите кметът Пенчо Милков. „Английската гимназия винаги е била институция, която е възпитавала у своите ученици свободомислие и креативност и по този начин е утвърждавала у тях онзи непреклонен дух, който движи прогреса на всяко едно общество“, подчерта Милков.

Приветствени слова към присъстващите и директора на Английската гимназия Маргарита Янакиева отправиха още областният управител Анатоли Станев и началникът на РУО-Русе Росица Георгиева.

Тържественият концерт „Духът на времето“ предложи на присъстващите вълнуващи изпълнения на поп групата „Кукери“, създадена през 1966 година в Английската гимназия, класически танци, народни песни, както и рок изпълнения на настоящи и бивши възпитаници на училището.

По-рано през деня кметът Пенчо Милков уважи част от събитията, включени в програмата на тържеството, което се проведе на територията на учебното заведение. Той разговаря с възпитаници на Английската гимназия от първите випуски, а по-късно награди ученици за творбите им в конкурса „Многоликият Гео“.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук