За Деня на Земята: Почистиха край х. „Алпинист“ и Басарбовския манастир

0

Десетки русенци, сред които кметът Пенчо Милков и заместника му Димитър Недев се включиха в инициативата на пещерняка Теодор Кисимов за почистване от отпадъци района на р. Русенски Лом и хижа „Алпинист“. Инициативата е по повод Международния ден на Земята 22 април.

Доброволците събраха над 5 тона строителни отпадъци и повече от 20 чувала рециклируеми отпадъци. Служителите на ОП „Паркстрой“ бяха осигурили ръкавици и материали за всички, включили се в почистването, както и лифтдъмперни контейнери за строителните отпадъци. С тяхна помощ бяха извозени и няколко камиона със събраните

Най-малкият доброволец бе 5-годишният Олег, който заедно с цялото си семейство се включи в почистването.

25 чувала с отпадъци от опаковки, кофи, чували, части от автомобили, гуми и други битови отпадъци, в т.ч. едрогабаритни – легло, матраци, рамки, и др. пък събраха край Басарбовския манастир експиртите на Региоталната инспекция по околната среда и водите. В почистването се включиха 22 служители на екоинспекцията и техните деца.

Районът на манастира попада в Защитените зони „Ломовете“ по директивите за птиците и местообитанията на общоевропейската екологична мрежа НАТУРА 2000. Мястото се използва за разходки, наблюдения на птици и спорт сред природата.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук