Куклен театър за възрастни в Русе

0

Два от най-добрите куклени спектакли за възрастни в България – „Аз, Сизиф“ и „Полетът на къртицата“, могат да видят русенци и гостите на града на 26 и 27 април.

Тогава на сцената на Държавния куклен театър Русе ще гостува Театрална компания „Puppet’s Lab“.

Спектакълът „Аз, Сизиф“ е един от най-успешните спектакли на Веселка Кунчева и Мариета Голомехова, покорил и множество международни сцени, който разглежда непрекъснатото завръщане на човека към себе си. Още в античността философите съзират абсурдността на човешкото поведение. Спектакълът безмилостно задава въпросите „Защо живеем?“, „Какъв е смисълът от нашето съществуване?“, „Защо умираме?“ и умело ги преплита визуално със синтеза от равнопоставено участващи кукли, музика, визуални, физически и фигуративни театрални форми.

„Полетът на къртицата“ е най-новият спектакъл на театрална компания „Puppet’s Lab“ и вече има своето признание сред публика и театралната гилдия като през 2022 г. получи номинация АСКЕЕР в категория „Моноспектакъл“, а през 2023 г. – номинация ИКАР за актьорската работа на Полина Христова в категория „Постижение в кукленото изкуство“. „Полетът на Къртицата“ е обяснение в любов към страховете, които си създаваме. Отглеждаме ги като малки деца, храним ги с душите си, с мечтите си, с копнежите си. Докато не пораснат и не ни погълнат.

Билети за русенските представления се предлагат на касата в кукления театър и онлайн.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук