„Антикорупция” разследва „суджук гейт” в Добрич

0
203
„Антикорупция”

Специализираното звено „Антикорупция” провежда разследване на придобилия трагикомична слава случай „суджук гейт”, в който пряко замесен е добричкият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов.

На място в Добрич са трима прокурори и 10 служители на бюрото по защита на свидетелите. До обед вчера бяха разпитани шестима свидетели, потърпевши от упражняван върху тях рекет от депутата.

„Ставаше въпрос за голяма измама с недвижими имоти, която ми направиха – за над 40 000 лв. от адвокат  Милен Димитров Янков и Георги Славчев – японеца. Правя връзка, понеже получавам информация от други лица, че тези лица са покровителствани лично от Живко Мартинов“, заяви пред медиите собственик на фалирала фирма за недвижими имоти Тихомир Атанасов. Той прехвърля 2 имота, които не са му платени и не успява да защити правата си в съда.

„В съда има връзки и документи изчезнаха по делата и това лице Георги Славчев Коев ни съсипа семейството, унищожи го, с връзки и протекции, тука от съда специално“, допълни Атанасов. Освен измамата, която води първата му фирма до фалит през 2010 година, и досега над семейството му е оказван непрекъснат натиск, заради жалбите, които пуска до различни инстанции. Втората му фирма е под постоянен тормоз от различни държавни структури, чрез целенасочени нарочни проверки.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че ще се разследва дали проверките на тези институции са съвпадение или не.

„Помолихме главният прокурор и той разпореди Бюрото по защита да дойде заедно с прокурорите тук, тъй като имаше индикации за упражняване на натиск по отношение на лицата, които подадоха сигнал, които разказаха пред наблюдаващия прокурор, който лично ги изслуша преди започване на разследването, че могат да им се случат сравнително неблагоприятни неща. Но налице е и съвпадение на събития, което се възприема от свидетелите, като натиск, което ни даде основание да поискаме помощ от бюрото по защита“, каза  Арнаудова.

Тя подчерта, че във връзка с обвиненията срещу Живко Мартинов, се разследват още престъпления против правосъдието, против реда на държавното управление и против личността. Събират се доказателства общо за 5 престъпления.