„Суджукгейт“ взе депутатски скалп

0
„Суджукгейт“

Първа точка в дневния ред на Народното събрание днес ще бъде освобождаването на добричкия депутат Живко Мартинов.

Това съобщи председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партия Цветан Цветанов в Добрич. Срещу Мартинов се разследване за 5 престъпления.

Историята нашумя в публичното пространство като  „Суджукгейт“. Това принуди партията да смени депутата, който беше председател на областната структура на ГЕРБ в Добрич, от поста. По думите на Цветанов на среща Мартинов е посочил в заявление, че иска да бъде освободен като народен представител, за да не пречи на разследването, но най-вече, за да „не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов“. Областното ръководство на партията временно ще бъде оглавено от народния представител Пламен Манушев, независимо, че не е член на партията, а общинското – от Красимир Николов, който е и зам.-областен управител на Добрич.

По думите на Цветанов, в ГЕРБ не са получавани сигнали за натиска и заплахите, които Мартинов е отправял към хора от различни сфери на бизнеса в региона.

„Имали сме информация за това, че средата не е най-добрата. За подобни злоупотреби в тези мащаби, за които се говори през последните няколко дни – повярвайте, не сме имали такава информация и не е постъпвала такава информация“, допълни Цветанов