Антирекорд – 132 нови случая на COVID-19 в Русенско!

0

132 нови случая на заразени с COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За съжаление това е пореден антирекорд по брой заразени за региона. Към момента 109 души с коронавирус са на болнично лечение, а останалите 776 са под домашна изолация. С оглед непрекъснато повишаващия се брой на заразените, от Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

От новорегистрираните 132 случая на коронавирусна инфекция в областта 129 остават на домашна изолация, а трима са хоспитализирани. Най-много – 115 са случаите в община Русе. По няколко случая са установени и в другите общини от областта, с изключение на Две могили, където от началото на пандемията случаите са 12.

За изминалото денонощие още един човек е починал. Става дума за 64-годишна жена от гр. Русе, за която няма данни да е била с придружаващи заболявания. Тя е била с положителен PCR тест за COVID-19 и съответно е била приета на болнично лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“.