Арест на българин в Германия, застрелял сънародник с 14 куршума

0

46-годишен българин бе задържан по време на зрелищна операция в Германия. Той е заподозрян за разстрел на 43-годишен свой сънародник край испанския град Марбея през октомври миналата година.

При аутопсията, извършена в Института по съдебна медицина в Малага, патоанатомите са извадили 14 куршума от тялото на 43-годишния мъж. Процедурата е продължила два дни, тъй като се е наложило употребата на рентген, за да бъдат открити всички куршуми.

Разследващите са следили заподозряния в продължение на 10 дни преди задържането му. При обиск в дома и колата му е открит наркотик – 5,6 кг кокаин в тайник, както и пистолет и множество регистрационни табели на автомобили. Колата му е иззета за експертизи, защото са открити и следи от кръв, които се предполага, че са на жертвата.

Ден преди убийството българинът е обявен за издирване по сигнал на съпругата си, че е излязъл и не се е прибрал вече втори ден. Към момента работната версия за разстрела е разчистване на сметки между съперничещи си в наркоразпространението банди.

Семейството живеело в Испания от 3 години, а преди това е било в Южна Африка. Разследващите смятат, че българинът е пристигнал в Коста дел Сол няколко дни преди да извърши кървавото убийство на своя сънародник. Към момента работната версия за разстрела е разчистване на сметки между съперничещи си в наркоразпространението банди.

Предвижда се българинът да бъде екстрадиран в Испания, където срещу него да започне съдебен процес.Срещу задържания ще бъдат повдигнати обвинения за убийство, наркотрафик, фалшифициране на документи и незаконно притежаване на оръжие.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили