Само за ден правителството намери цели 5 медицински хеликоптера

0
Unsplash

След години бездействие само за ден правителството обяви, че България ще има цели пет медицински хеликоптера. Новината бе съобщена часове, след като премиерът Бойко Борисов инспектира магистрала „Хемус“ от въздуха и предизвика сериозно напрежение в социалните мрежи, защото у нас няма нито медицински хеликоптер, нито за гасене на пожари, нито за спасителни дейности, но за премиерски разходки се намира.

Още рано сутринта пред бТВ военният министър Красимир Каракачанов обяви, че армията има готовност да предостави на здравното министерство три или четири хеликоптера „Кугър“, които да бъдат ползвани за медицински цели.

След това правителствената пресслужба съобщи, че здравният министър Костадин Ангелов е докладвал на премиера за обществена поръчка за покупка на нова машина. Според него този хеликоптер ще бъде изцяло оборудван. Кога ще се случи покупката не е ясно. Доскоро здравното министерство твърдеше, че това може да стане най-рано през 2023 г.

България може да има медицински хеликоптер чак през 2023 г.

Не се знае колко би струвало и преоборудването на „Кугър“-ите. Армията има 12 такива машини, но голяма част от тях не летят, защото не се поддържат.

 

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили