Ремонтът може да намали данъците

0
Снимка: Pixabay

Ремонтът на жилище може да спести пари. От началото на тази година гражданите имат възможност да използват данъчно облекчение, ако правят ремонт на собственият си апартамент. Целта на промените е да се ограничи сивият сектор в бранша.

Отстъпката важи само за труда на майсторите, но не и за строителните материали. Има и няколко условия за ползване на облекчението, а именно имотът да е собствен, както и да нямате роднински или бизнес връзки с фирмата изпълнител. Най-важното условие е ремонтът да е подплатен с необходимите документи – като фактура, касов бон или банкови преводи.

„Това е поредната стъпка на нашата държава да елиминира майсторите, които злоупотребяват прекомерно и да могат да имат хората една сигурност и гаранция от наша страна“, твърди Мариан Александров, който е управител на строителна фирма.

От некоректни майстори е пострадала Веселка Кънева, която години наред работила в чужбина. След като се прибрала, решила да ремонтира терасата си.

„Човекът каза – това е много лесно , една седмица само. После се започна едно протакане, днес, утре, мина седмица, мина месец, втори. Човекът накрая ми каза – съжалявам, моитe работници ме напуснаха, имам обекти и не мога сега“, разказва тя.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили