Атанас Бобоков остава в ареста, Пламен – на свобода срещу 1 млн. лв. гаранция

0
400

Специализираният наказателен съд остави в ареста съсобственика на „Приста Ойл“ и „Монбат“ Атанас Бобоков. За брат му пламен, който също е сред обвинените по делото за италианските боклуци, съдът поиска рекордната гаранция от 1 милион лева.

В ареста остават зам.-министърът на екологията Красимир Живков и още трима от обвинените за организирана престъпна група за внос на отпадъци.

Решението беше взето малко след полунощ след 14-часово заседание. Според съда обвиняемите са извършили престъплението и има достатъчно доказателства за това.

Съдът счете, че няма опасност задържаните да се укрият, но могат да извършат друго престъпление или да повлияят на свидетели.

66 тома материали по делото с боклука са били предоставени на съда. Сред доказателствата е и цветна снимка, на гърба на която с почерка на Атанас Бобоков са изписани имена на публично известни личности в обществото, някои от които вече покойници. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. Пред съда Атанас Бобоков заяви, че сумите и имената са взети от издадената преди повече от 10 години книга „Най-богатите българи“ на журналиста Григор Лилов.

Решението на Специализирания наказателен съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок.