Авария на „Топлофикация – Русе“ остави абонатите в 3 квартала на студено

0
1704
Пет русенски училища
Снимка: Архив

Авария на „Топлофикация – Русе“ остави абонатите в 3 квартала на студено, оплакаха се потърпевши.

Засегнати са абонати на топлофикационното дружество от кварталите „Изток“, Родина“ и ЦЮР. До голяма степен засегнатите приемаха факта, че са потърпевши заради авария, но негодуваха от това, че никой от служителите в дружеството не отговаря на телефоните за връзка, за да могат да се информират за причините и за срока, в който евентуално ще бъде отстранена аварията. На сайта на „Топлофикация“ има две лаконични съобщения за временно прекъсване на топлоснабдяването с уверение, че се работи по отстраняване на аварията.

По информация на ТВН, аварията е в главния топлопровод до училище „Васил Априлов“. Според инж. Хюсеинов причината е токови удари, заради които помпите спрели. След възобновяване на топлоподаването, поради натрупаното напрежение водата избила и топлопроводът се е спукал. Екипите на дружеството цял ден се опитвали да отстранят аварията, но до късния следобед не се знаеше докога ще продължат ремонтните работи. Ще работим, докато отстраним повредата. Ако се наложи, екипите ще работят и в събота, и в неделя, категорично заяви инж. Хюсеинов.

От името на ръководството на „Топлофикация-Русе“ той поднесе извинения на засегнатите за причиненото неудобство и за това, че трябва да прекарат едни от най-студените дни в месеца без отопление.