Автобусите Русе – Николово с нов график

0
493

Променен е графика на автобусите от и за с. Николово, като новото разписание е в сила от 27 януари. Промяната идва след като всички, които използват междуселищния транспорт се оплакаха от отпадането на курсове в определени часове.

Николово е най-голямото село в областта с повече от 2 хил жители. Автобусите, които пътуват между Николово, Долно Абланово и Просена са само два, като има и един резервен.

Неудобството е най-вече за учениците и работещите в Русе. Татяна пътува всеки ден от Николово за Русе и обратно. Това й отнема повече от 2 часа, тъй като автобусите са с различен график, който търпи повече от 3 промени само за последния месец.

Проблемът е, че няма достатъчно фирми, желаещи да превозват пътниците по определения график. Към момента фирмата превозвач е само една.

По новото разписание първият автобус от Русе ще тръгва в 6ч, а последният в 22ч., като общият брой курсове са 14, а не 20, както беше досега. Кметът на Николово обеща да следи за графика на автобусите и при необходимост – да се намеси.