Баба Марта се чумери, студ и сняг до сряда

0
1477
Малък Сечко ще мени настроението си

Това показва прогнозата на метеоролозите от НИМХ при БАН. Още днес тя ще се начумери, температурите ще започнат да падат. Ще започнат и валежи, които над по-голямата част от страната ще бъдат от сняг, само в крайните южни райони – от дъжд. Ще се образува снежна покривка, а в Предбалкана, Лудогорието и Добруджа са възможни снежни виелици и образуване на преспи. Температурите ще се понижат и ще бъдат почти без дневен ход – около 0°, като най-високите няма да надхвърлят 5-6 градуса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, който през деня ще се ориентира от запад-северозапад.

Във вторник и сряда ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания на места ще превалява слабо, предимно сняг. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър.

В четвъртък се очаква да започне плавно повишение, главно на максималните температури, които в събота и в неделя на места ще получат двуцифрено изражение. Минималните температури ще останат без промяна и в по-голямата част от страната ще бъдат от порядъка от минус 2 до нула градуса.