Бадминтонистите с метли и лопати, вместо с перца и ракети

1

badminton_nova_zala03Причината е, че клубът „Бадминтон Русе“ се мести в нова „къща“. Спортистите трябва да напуснат залата край Захарен завод, която обитаваха в продължение на повече от 20 години, тъй като най-старата русенска спортна зала предстои да бъде съборена. За подготовка им е предоставена залата за общофизическа подготовка в спортния комплекс „Ялта“, която не е ремонтирана откакто е изградено съоръжението – т.е., повече от 40 години.

badminton_nova_zala02До момента с „бригадирски“ труд бадминтонистите са поставили нови врати, дограма и прозорци, направили са цялостна шпакловка, боядисали са стените и таваните. За да съберат необходимите средства са провели редица благотворителни инициативи, чрез които са събрали над 20 000 лв. Остава да се направи подмяна на настилката, за което са необходими още около 16 000 лева. От клуба се надявали да могат да използват покритието от старата си зала, но за тяхно съжаление се оказало, че това е невъзможно. Все пак и Общината протегнала ръка. След среща на председателя на клуба Стефан Христов с кмета Пламен Стоилов, градоначалникът поел ангажимент, че администрацията ще съдейства за довършване на ремонта.

stefan_hristov01На 8-ми март, събота, от 10.00 часа в старата зала до Захарна фабрика, ще се проведе благотворителният турнир „Мама и аз“, като това ще е последно състезание в старата зала, каза Стефан Христов.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. после като питате що нямаме медали от тук и от там отворете и пак погледнете 2-рата снимка 🙂 ех тея хубави новини..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук