Българи стояли зад отвличането на Лара, твърди Алексей Петров

0
Алексей Петров
Алексей Петров

Пред журналисти Петров каза, че разполага с информация за похищението на момичето и за стрелбата срещу Златомир Иванов -Баретата, но е казал на хората, които са го поканили днес, че ще я предостави само пред екип от прокурори. 

По думите му той е настоял за такъв екип, тъй като върху тях по-трудно ще се осъществи натиск и ще се постигне манипулация. Петров добави, че зад отвличането на Лара със сигурност стои българска престъпна група.
Той посочи, че е започнал собствено разследване, след като бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е замесил името му в стрелбата срещу Златомир Иванов. Алексей Петров заяви, че по негово мнение и в двата случая – стрелбата срещу Иванов и отвличането, „по някакъв странен начин може да има връзка с висши държавни служители“.
Информацията, с която разполагал, обяснявала версията за мълчанието на Евелин Банев пред съда и евентуалната причина за стрелбата срещу Иванов, добави той. По отношение на състоянието на момичето Петров заяви, че начинът, по който се развиват нещата, трябва да мотивира похитителите да я освободят.
Той каза още, че е срещнал разбиране днес в ГДБОП и очаква всеки момент да бъде привикан отново за разпит. Вчера Алексей Петров заяви, че знае не малко за случая с отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо – Лара и би могъл да бъде полезен.
Той каза още, че събира данни „навсякъде, където е замесено името му”, а Цветанов умишлено е отклонил вниманието към него по случая със Златко Баретата, който бе прострелян пред Съдебната палата, за да прикрие истинските извършители. Източник БТА и dnes.bg.
Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук