Българите раздвоени за оставката на кабинета, но не искат предсрочни избори

0

Българите са раздвоени по въпроса за оставката на правителството на Кирил Петков.

Това показват данните от ежемесечната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан“, оповестени днес. 39,8 на сто от анкетираните не желаят оставката на кабинета, три процента по-малко – 36,7 на сто са тези искат кабинетът да се оттегли.

Н същото време 41,3% от пълнолетните български граждани декларират, че по-скоро не са съгласни да има нови предсрочни избори, а 26,5% са на обратното мнение.

По отношение на казуса с членството на Република Северна Македония в Европейския съюз, 62,8% от пълнолетните българи смятат, че западната ни съседка не е направила достатъчно България да премахне ветото за начало на преговорите. Под една десета са тези, които смятат, че Република Северна Македония е направила достатъчно.

Относно войната в Украйна „Галъп интернешънъл болкан“ не отчита структурна промяна на мненията у нас. Агенцията припомня резултатите от свое скорошно проучване, които показват, че 58,8% от запитаните не одобряват действията на Владимир Путин в Украйна, а 23,3% одобряват действията на руския президент.

Изследването е проведено от 2 до 10 юни сред 806 пълнолетни българи по метода „лице в лице“ с таблети. Теренът обхваща само частично политическите сътресения от последните седмици, но е показателен за устойчивите фонови настроения в обществото ни, се посочва в съобщението на агенцията.

 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук