България с национален щанд на Международния панаир на книгата в Лайпциг

0

Министърът на културата Найден Тодоров ще участва в официалното откриване на Панаира на 26 април.

След близо четвърт век отсъствие България се завръща на Международния панаир на книгата в Лайпциг, Федерална република Германия, който ще се състои тази година в периода 27 – 30 април.

Страната   ни   ще   бъде   представена   с   Национален   щанд   в   периода   на  престижното   световно изложение, а министърът на културата Найден Тодоров ще участва в официалното откриване на Панаира днес в 19 ч. немско време. Последното участие на България е било през 1999 г., когато страната ни беше фокус на Панаира.

Министър   Тодоров   ще   открие   Националния   ни   щанд  в рамките   на  пространството на „Традуки“ на следващия ден, 27 април, от 11:30 ч.

Държавата ни е страна партньор на проекта „Традуки“ – програмата за подкрепа на преводи в Югоизточна Европа и немскоезичните страни. В качеството си на равноправен член на програмата от 2019 г. България беше поканена да участва тази година в колективния щанд на „Традуки“ в рамките на Лайпцигския   панаир   на   книгата.

Двама български   автори   –   Георги   Господинов   и   Йоанна   Елми,   ще   се   представят   в литературната програма на панаира „Лайпциг чете“. На 29 април от 13:00 ч. в Halle 4, Stand E406 Георги Господинов и Йоанна Елми ще се представят заедно.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук