България заема мястото на Русия в квалификациите по баскетбол за Париж 2024

0

Баскетболистите на България ще играят вместо Русия в квалификациите за Париж 2024, съобщи Франс прес, позовавайки се на Международната федерация по баскетбол (ФИБА).

Причината е, че мъжките баскетболни отбори на Русия и Беларус са лишени от правото да участват в квалификационните турнири за Олимпийските игри през 2024 г. В резултат на това мястото на Русия се заема от следващия отбор в ранглистата на ФИБА, който не се е класирал за тях, като това е националният отбор на България.

Предварителните олимпийски квалификации ще се проведат в периода 12-20 август, 2023 г., като петте победители от турнирите ще продължат към същинската фаза догодина.

Спортистите от Русия и Беларус са подложени на санкции от множество спортове, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари миналата година.

Международният олимпийски комитет препоръча да се разреши на спортистите от Русия и съюзника на Москва Беларус да се състезават само като индивидуални състезатели в предстоящите международни състезания, припомня Франс прес.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук