Италия ще позволи на ChatGPT да се върне, ако OpenAI предприеме „полезни стъпки“

0

Италианският надзорен орган за защита на данните е готов да разреши връщането на чатбота ChatGPT в края на април, ако създателят му OpenAI предприеме „полезни стъпки“, за да отговори на опасенията на агенцията, каза шефът на органа Паскуале Станционе в интервю.

OpenAI беше принуден да ограничи работата на ChatGPT за италианските потребители в края на март, след като пазачът временно ограничи обработката на лични данни и започна разследване на предполагаемо нарушение на правилата за поверителност.

„Гoтoви cмe oтнoвo дa oтвopим дocтъпa дo СhаtGРТ нa 30 aпpил, aĸo ОреnАІ пoĸaжe жeлaниe дa пpeдпpиeмe пpaĸтичecĸи cтъпĸи. Cмятaм, чe ĸoмпaниятa e гoтoвa, нo щe видим“, каза Станционе пред вестник Corriere della Sera.

Органът за защита на данните, ръководен от Stanzione миналата седмица, изготви списък с изисквания, които OpenAI трябва да изпълни до 30 април, за да отговори на опасенията си.

Италия беше първата западноевропейска страна, която ограничи ChatGPT, но бързото му развитие привлече вниманието на законодателите и регулаторите в няколко страни.

 

Законодателите на ЕС призоваха световните лидери в понеделник да проведат среща на върха, за да намерят начини за контролиране на развитието на усъвършенствани системи с изкуствен интелект (AI) като ChatGPT, заявявайки, че те се развиват по-бързо от очакваното.

Станционе каза, че Италия е действала едностранно, за да забрани ChatGPT, защото са необходими спешни действия.

„Прибягването до европейско решение би довело до забавяне от поне три или четири месеца“, добави той.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук