“Български Възход” готови да работят с всички за антикризисно правителство 

0

Със заявка за готовност за работа с всички парламентарни групи започна срещата на представителите на „Български възход“ с контактната група начело с Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012 до 2017 г. и бившия външен министър Соломон Паси 

„Български възход“ е готова да разговаря с всеки в името на българския народ, заяви Весела Комитова, зам.-председател на ПГ на партията. Тя допълни, че е много учудена от това, че евроатлантически партии са в някакво жестоко стълкновение. “Смятам, че това трябва да се преодолява, ако те наистина са евроатлантически“ кааза бившият регионален министър.  По думите на Комитова бъдещото правителство трябва да е антикризисно, не програмно, не експертно, заради няколкото кризи, в които страната се оказа едновременно. 

От своя страна, Росен Плевнелиев заяви, че “водените консултации по никакъв начин не целят създаването на каквото и да било правителство или коалиции, но целят търсенето на решение и търсенето на съгласие по тях“. 

По-рано през деня медиаторите Росен Плевнелиев и Соломон Паси се срещнаха с представители на ГЕРБ-СДС, а в понеделник им предстоят разговори с ДПС. 

От ПП, БСП за България и ДБ са дали писмен отказ от участие в консултациите 

След срещата с ДПС Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще внесат проект на декларация в 48-ото Народно събрание, отразяваща общите въпроси, по които партиите са декларирали, че ще работят. Тя ще бъде съгласувана и с партиите, които отказаха участие в срещите. 

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук