БЧК в Русе учи децата на водна безопасност преди лятото

0

Служители и доброволци от Българския Червен кръст в Русе учат децата как да се предпазват от опасностите, които крият водните басейни през лятото, съобщи директорът на областната червенокръстка организация Антоанета Ябанозова.

Тя уточни, че вече са проведени близо 30 обучителни сесии с около 600 ученици от Средното училище за европейски езици „Св. Константин-Кирил Философ“ по темите „Водноспасителен минимум“ и „Превенция на водния травматизъм“.

Експертите по младежка дейност и доброволци на БЧК са разяснили на децата от първи до четвърти клас най-важните правила за поведение около водните площи през лятото. Показали са им различните сигнализации, цветовете на знамената, които спасителите слагат до своите постове на плажа и какво означават те, обясни Ябанозова.

Тя добави, че специалист по водоспасителна дейности е провел теоретични и практически занятия с учениците от пети до дванадесети клас. Той ги е запознал както с опасностите около плувните басейни, водните паркове и моретата, така и с фигурата на водния спасител. „Младежите бяха силно впечатлени от спасителните средства и начините за извличане на пострадал след воден инцидент“, каза още Ябанозова.

Директорът добави, че след срещите с учениците от Средното училище за европейски езици се уговарят подобни образователни сесии и в други учебни заведения, като са насрочени първите занятия и в СУ „Васил Левски“ в Русе.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук