Светломир Нешков – Куцара пуснат от затвора?

0

Светломир Нешков – Куцара, който излежаваше 30-годишна присъда заради опит за убийство на полицай през 2002 г. в г. е пуснат, макар и временно, от затвора, съобщава „България днес“.

Според изданието, роденият в гр. Мартен автокрадец е пуснат с „временно прекъсване на наказанието“. До момента, по твърденията на Куцара, той е прекарал вече 22 години в затвора и следва да бъде освободен, след като му се приспаднат годините, прекарани в задържане под стража, както и тези, през които е работил. Управата на затвора обаче била на друго мнение и сега преизчисляват колко време му остава да прекара зад решетките.

52-годишният Нешков е от русенското градче Мартен. През 90-те е наричан Бога на колите заради ловкостта му в кражбите. Осъжданията му започват от 1997 г. Става известен с това, че голяма част от престъпленията извършва след успешна симулация на психическо заболяване. Бяга и от психиатрична болница, където е пратен за експертиза във връзка с разследване на грабеж. Успешно се укрива две години и е задържан на 7 март 2002 г. във Варна, когато извършва най-тежкото престъпление в досието си – опит за убийство на двама полицаи.

По време на престоя си в Софийския централен затвор Нешков, който беше „кмет на затвора“ влезе в медиите с искането за стаи за секс в затворническите общежития.

Заместник-председател е на затворническото сдружение на лишените от свобода. Участва активно в издаването на вестник „Затворническо право“, където води рубрика с правни съвети.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук