Без коалиция БСП – АБВ за изборите, не били равнопоставени

0
Коалиция

По думите й, ябълката на раздора е коалиционното споразумение за президентските избори, предложено на БСП от АБВ. Според червените, то не отчитало 10-кратната разлика в електоратите на двете партии и не отговаряло на представите им за коалиционна политика и култура.

„Предлагат две равнопоставени партии с двама съпредседатели на коалиционната формула да бъдем и т.н. Казах, не се чувстваме равнопоставени, без да ги обиждаме. Нашето предложение беше тази коалиция да се оглавява от БСП. Такова коалиционно споразумение, което са ни предложили, не отговаря на нашата представа за коалиция и ние казваме – няма да го подпишем! Предлагаме друг формат – много по-широк, кандидатът ни е съгласен с него – заповядайте, ако желаете да го подкрепите“, изложи мотивите на социалистите Нинова.

„Ние не сме равнопоставени партии. Нашият кандидат не е равно отдалечен. Той е кандидат на БСП. Няма да позволим както ГЕРБ позволяват на реформаторите да им извиват ръцете, това да се случва и с нас. Нито пък аз ще се превръщам в Бойко Борисов, който търпи всички прищявки на реформаторите, само и само да е на власт“, каза още Нинова. По думите й, ако АБВ желаят, могат да подкрепят президентската кандидатура на БСП – ген. Румен Радев, чрез участие в широк инициативен комитет.