Бежанците – вече във ведомствени бази, ще ги извозват с влак

0

След 31 май бежанците от Украйна вече няма да бъдат настанявани в хотели, а в държавни, общински и ведомствени бази.

Това съобщиха от Националния щаб за бежанците. На 31 май приключва Програмата за настаняване на бежанци от Украйна. След тази дата украинците ще бъдат извозвани с влакове до държавни, общински и ведомствени бази.

Ро думите на заместник-министърът на транспорта Владимир Върбанов извозването на украинските граждани ще става на три етапа. Първо ще бъде осигурен влаков превоз за възрастните хора, после майките с малки деца, а след това ще бъдат транспортирани и всички останали. Семейства няма да се разделят, подчерта Владимир Върбанов.

Регистрираните за временна закрила са над 102 хиляди, съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Марияна Тошева. Това ни поставя на първо място сред държавите членки, приели най-много хора в ЕС. Към 12 май 252 826 души са влезли в България след началото на войната в Украйна. 148 591 вече са напуснали страната ни, а 104 235 пребивават у нас. Тя допълни, че голям брой от бежанците са изразили желание да живеят на външни адреси, а не да бъдат настанявани в бази.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук