Предлагат Лили Ганчева за „Почетен гражданин на Русе“

0

Изпълнителният директор на „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева е предложена за удостояване със званието „Почетен гражданин на Русе.

Това обяви кметът на Русе Пенчо Милков по време на тържествата по повод 20-годишнината на организацията. Предложението вече е депозирано в Общинския съвет. Пенчо Милков благодари на г-жа Ганчева за цялостния и принос в задълбочаването на българо-румънските отношения през годините. Сред гостите на събитието бяха Н. Пр. Радко Влайков- посланик на България в Румъния, председателят на Окръжен съвет – Гюргево Димитру Беану, кметът на Гюргево Адриан Ангелеску, бивши областни управители на Русе, председателствали Асоциацията, бившият кмет на Гюргево Николае Барбу и ръководители на обществени институции от България и Румъния.

„Еврорегион Данубиус“ е създаден на 9 май 2002 г. и в двете десетилетия от съществуването си той задълбочава в изключителна степен партньорството между България и Румъния в областта на икономическото развитие, околната среда, културата,  туризма, транспорта, образованието, пазара на труда, здравеопазването и земеделието.

Със съдействието на асоциацията са реализирани десетки проекти в Русе, Бяла, Борово, Иваново, Гюргево и много други населени места в Румъния. Сред тях са мащабните инфраструктурни проекти за подобряване на свързаността по суша и вода между Русе и Гюргево, изграждането на църквата в гр. Бяла, побратимен с гр. Градинари в Румъния, както и работата по разкриването на фериботната връзка Русе- Гюргево и Никопол – Турну Мъгуреле.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук