Безплатни кардиопрегледи за Световния ден на сърцето

0
184

Русенци безплатно могат да проверят сърдечната си дейност и да получат консултация за евентуално лечение на 29 септември, вторник, съобщиха от Университетската болница „Канев“.

Поводът е Световният ден на сърцето, който се отбелязва на тази дата. Прегледите ще се извършват от 09.00ч. до 16.00 часа в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на Голямата болница. За целта е необходимо да се запишете предварително на тел: 082/ 887 351. Записването стартира на 24 септември /четвъртък/.

Смисълът на Световния ден на сърцето е да се повиши информираността на обществото, за да се спечели вниманието не само на болните , но и на здравите хора. Целта е да си дадем сметка колко важна е превенцията. Пандемията от Covid-19 насочи вниманието в световен мащаб върху професията на лекарите и медицинския персонал, възможностите на здравните системи, както и върху отговорността, която носим за нашето собствено здраве и за здравето на тези, които са най- уязвими в обществото.

Никой не знае как ще продължи пандемията в бъдеще, но знаем със сигурност, че да се погрижим за здравето на сърцето си в момента е по- важно от всякога, категорични са кардиолозите от УМБАЛ „Канев“.

Партньори в инициативата са ЧАЙКАФАРМА, ДОПЕЛХЕРЦ и  БЧК.