КРИБ не е това, което беше. „Приста Ойл“, Монбат и свързаните с тях компании го напускат

0
562

„Приста Ойл“, Монбат и свързаните с тях компании напускат КРИБ

Това стана ясно след проведеното заседание на УС на КРИБ / Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България/. За излизането на тези фирми от организацията съобщи лично  индустриалецът Пламен Бобоков,  който е  трети мандат член на УС на КРИБ.

Бобоков изложи и мотивите си за това решение.

КРИБ няма нищо общо с това, което беше. И отдавна вече няма нищо общо с “гласът на българския бизнес“, заяви Пламен Бобоков.

Той каза също, че „цялото това гробно мълчание, на фона на всичко случващо се с българския бизнес днес, откритите атаки срещу публични и непублични компании, и репресиите срещу бизнесмени от различни нива, в ярък контраст с истеричните призиви от страна на организацията за подкрепа и благодарност към Правителството, по всякакви възможни поводи, превърна КРИБ в обикновена казионна организация „на повикване“. Превземането на КРИБ е само част от плана за превземане на цялата държава и видимо дотук успява.“

Изявлението на Бобоков, заедно с мотивите за решението фирмите, управлявани от фамилията да са извън КРИБ, е разпространено до всички медии.