Безплатни прегледи за глаукома в УМБАЛ „Канев“

0

Безплатни профилактични прегледи за глаукома ще извършват лекарите от Отделение Очни болести на Университетска болница „Канев“ в Русе.

Поради мерките свързани с епидемията от корона вирус, консултациите ще се проведат на 11 октомври /четвъртък/, от 11.30ч. до 13.30 часа, в специално обособен пункт във фоайето на Хирургичен блок на лечебното заведение.

Необходимо е предварително записване на тел.: 082/887 467

Инициативата е по повод Световната седмица за борба с глаукомата, партньор в провеждането й е Doppelherz® .

Глаукомата е сред водещите причини за слепотата в света, днес това заболяване застрашава зрението на милиони хора. Болестта прогресивно уврежда зрителния нерв и често протича без симптоми, а уврежданията са необратими. Приблизително 80 милиона души в света имат глаукома, а 50% от тях не знаят това. Ако не бъде диагностицирана и лекувана навреме, глаукомата може да прогресира до слепота.

Тази година мотото на кампанията е „Светът е светъл, защитете зрението си!“. Тя отразява надеждата на инициаторите от Световната асоцияция по глаукома, че чрез редовни профилактични прегледи, хората ще продължат да виждат света около нас, изпълнен с красота, чар и приключения.