Безплатни прегледи за тромбоза в Русе

0

Безплатни прегледи за тромбоза ще извършват утре лекарите от отделението по съдова хирургия на Университетска болница „Канев“, съобщават от лечебното заведение.

Инициативата е по повод Световния ден на тромбозата, който се отбелязва утре и се провежда със съдействието на TEVA; DOPPEL HERZ; INNOTECH и VIATRIS.

Консултациите и прегледите ще се проведат на 13 октомври /сряда /, от 09.00ч. до 16.00 часа, във фоайето на Хирургичен блок.

Световният ден на тромбозата започва да се отбелязва през 2014 година, а целта е да се даде повече гласност и яснота върху това доста често пренебрегвано състояние. Датата 13 октомври е избрана, защото това е рождената дата на Рудолф Вирхов, немски лекар, патолог и антрополог, който разработва концепцията за тромбозата.

И тази година мотото на кампанията е „Отворете очите си за тромбозата!“ Идеята е да обърнем внимание на знаците, симптомите и рисковите фактори на тромбозата.

Тромбозата може да се появи при всеки един от нас, но най- често ние не обръщаме внимание на симптомите, а те могат да доведат до много сериозни здравословни проблеми.