Първокласник изпаднал в кома след побой в училище

0
Снимка: Pixabay

Първокласник е изпаднал в петдневна кома след побой в училище. Инцидентът е станал в плевенското село Бреница. Пред бТВ бащата на пострадалото момче разказа, че синът му е бил ударен от 14-годишно момиче. Поводът за свадата бил, че момчето влязло погрешка в дамската тоалетна. След ударите той си глътнал езика.

„Обадиха ми се по телефона, че синът ми е претърпял побой и е закаран в болницата в град Кнежа. Първо е бил ритнат в корема, а след това – в гърдите, но лекарите твърдят, че той не може да е в това състояние само от два удара. Впоследствие разбрах, че учителите не са реагирали, а линейката е закъсняла с около 20-30 минути. Ние сме съседи с въпросното момиче, никога не е имало вражда между тях, не са били в лоши отношения“, обясни той.

Пострадалото момче се възстановява, но все още не може да говори. Според близките му в училището не е имало медицинско лице по време на инцидента. От школото заявиха, че медицинската сестра била в близката детска градина, защото обгрижвала и по-малките деца.

Прокуратурата е започнала разследването. Делото е за нанасяне на средна телесна повреда.

зарядни станции за електромобили