БФС изхвърля „Верея“ от Първа лига

0
БФС изхвърля „Верея“ от Първа лига

БФС изхвърля „Верея“ от Първа лига, става ясно от съобщение, публикувано на сайта на футболната централа.

Решението е на Дисциплинарната комисия към съюза. Причината за предприетата крайна мярка са сериозни съмнения за участието на старозагорския тим в уговорени мачове. От БФС напомнят, че на „лъвовете“ вече е била наложена финансова санкция в тази връзка, но уточняват, че от УЕФА са продължили да получават сигнали за дейност, целяща манипулиране на двубои.

Пред „Верея“ все пак стои възможността за обжалване на решението пред Апелативната комисия към БФС. Това може да се случи в седемдневен срок от връчване на решението, но подаването на самата жалба, което става чрез Дисциплинарната комисия, няма да спре изпълнението на решението.

До края на настоящия сезон пък всички предстоящи срещи на „Верея“ ще завършат със служебен резултат 0:3. Това означава още, че „Септември“ (София) печели двата баража за оставане срещу старозагорци с общ резултат 6:0 и чака победителя от другия плейоф „Дунав“ – „Витоша“ (Бистрица) в следващия тур. Загубилият измежду „светлосините“ и „тигрите“ ще се изправи срещу втория във Втора лига.

„Септември“ или победителят от „Дунав“ – „Витоша“ пък ще излезе срещу третия от втория ешелон.