„Билков тамян“ прати двама в болница

0

Билковият тамян се предлага като ароматни свещи или соли за вана и изглежда на пръв поглед безобиден. Последиците обаче са фатални, понеже е близък до метаамфетамините и предизвиква атропиново отравяне. Употребата му води до психози, дезориентация, затруднено дишане, сърцебиене и много висока температура в последния стадий. За лекарите е трудно да установят първопричината за състоянието на пациентите. По думите на д-р Теменужка Матева, управител на Център за психично здраве в Русе, причината е, че следите от дрогата се изчистват от организма за около 6 часа, но отравянето остава в организма на хората.

Ефектите след употреба на препарата се изразяват в параноични пристъпи, панически атаки, остро объркване и дезориентация; чувство на „удавяне” и затруднено дишане, тахикардия, гадене, конюнктивиална инекция и др. При тежки случаи се наблюдава загуба на съзнание и rьрчове. Описани са смъртни случаи.

„Билковият тамян“ се внася от Румъния,  при редовна злоупотреба се развива зависимост, предупреждават от отделението за лечение на зависимости.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук