Бирници продават над 8 кг. злато

2

В съкровището има 603 пръстена, 548 обеци, брошки и синджирчета, над 330 гривни и повече от 220 колиета. Всичките са от 14-каратово злато, произведени в истанбулските ателиета и конфискувани от русенските митничари в полза на държавата, заради контрабанда по пътя им към Европа и Русия. Изделията са в идеален търговски вид и са проверени и маркирани с държавен знак в лабораторията за благородни метали в офиса на НАП в Русе. Годността им за бърза пазарна реализация и изгодната начална цена от 33 лв. за грам са предпоставка за сериозна конкуренция в тайното наддаване, насрочено за 8 юли 2013 г.

Търгът е организиран за 14 отделни групи, но може да се оферира и за цялото количество, оценено на общо 270 626 лв. В най-малката група от само 28 грама и 750 лв. стартова цена е един от най-интересните артикули – гривна от 4 продълговати плоски елементи с размери 3 на 1 сантиметра и с релефи и бели ивици по краищата. В най-голямата група от 801 грама пък са включени 201 пръстена с начална стойност 26 407 лв. Оглед може да се извършва по предварителна заявка от 28 юни до 2 юли, а до 3 юли трябва да се внесат тръжните предложения от лицензираните търговци и банков депозит за тях. Подробна информация може да се намери в сектор „Продажби” в сайта на приходната агенция www.nap.bg

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Корекция ! Малоумниците купуват на тази цена,а тарикатите от банката ги баламосват.

  2. Много неподходящ момент за продажба на злато.В момента цената е 60 лв/грам за 24 карата,което за 14 означава 35 лв/грам и продължава да пада.Е,има една банка,в която малоумниците продават „ИНВЕСТИЦИОННО“злато на цена 95лв/грам и лъжат клиентите си,че цените растат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук