Бивш митничар и бракониер, познати на семейството, убили Ери Пехливанян

0

Бивш служител на Агенция „Митници“ и мъж, регистриран за бракониерски лов са извършителите на зверското убийство на Ери Пехливанян, което разтърси Русе.

Жестоко убийство в Русе: Открито е тялото на съпругата на общински съветник

Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев. Убийците са  роденият през 1972 т. Г.А.В, и шест години по-възрастният от него М.С.М. Към момента на извършване на престъплението са били безработни, познавали са се от 4-5 години, имали са си доверие. Двамата познавали семейството, знаели, че съпругът на убитата, Бедрос Пехливанян  бил извън града, а също така, и че имат голяма сума пари в дома си. На следващия ден, с цел прикриване на убийството, убийците й разчленили тялото й, след което изхвърлили части от него в река Русенски Лом, край населено място на 30 километра от Русе.

 

С парите от плячката единият изплатил няколко бързи кредита в размер на 16 000 лв., а другият планирал да си купи автомобил. Остатъкът от парите, както и униформата, която е използвал единият от тях, били намерени в домовете им.

На двамата са повдигнати обвинения и ще бъде поискано от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Единият е дал обяснения пред съдия, той е човекът който ни съобщи къде са местата, където Ери Пехливанян е била умъртвена, и частите й са изхвърлени в реката

По думите на директора на ОД МВР главен комисар Мирослав Дамянов, категорично няма политически момент в този криминален случай, мотивът е чисто користен.