Бивш шеф на НСБОП: Сменяме върха на МВР, а пирамидата си работи

0
Снимка: БГНЕС

Смените в МВР са само по върховете и те не влияят на начина, по който функционира системата. Това коментира пред бТВ бившият шеф на НСБОП (сега ГДБОП) Румен Миланов. Според него в силовото ведомство липсва система за развитие в кариерата.

„След това идва ефектът на доминото – сменя се човекът, който са сложили, идва друг и започва да се сменят ръководни кадри. Това е една пирамида, на която ние сменяме върха, но този връх ще има ли възможност да промени пирамидата, а пирамидата си работи“, посочи той.

Рашков отрече в МВР да са нахлували агенти на ДАНС

През последните седмици ръководството на МВР бе почти изцяло подменено. Смените започнаха с началника на дирекция „Инспекторат“ и продължиха с главния секретар, както и шефовете на различни служби – ГДБОП, национална полиция, гранична полиция, както и областни директори.

Според Миланов твърдението, че ДАНС е влязла в МВР и прокуратурата, за да иззема секретни документи във вторник е фалшива новина.

И шефът на Гранична полиция е сменен

„Първоначалната информация беше, че те са влезнали в структурите на МВР и Специализираната прокуратура, министърът я отрече. Председателят на ДАНС, който би трябвало да разпореди тази проверка, едва ли ще си позволи да го направи, без да го съгласува със силовия вицепремиер. Този въпрос е малко 50/50 като достоверна информация“, заяви Миланов.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили