Бивш затворник налита на полицаи

0
Моторист блъсна полицай

Причината е, че М.Т., освен че управлявал автомобил без свидетелство за правоуправление и без лични документи, но и налетял на спрелия го за проверка полицейски екип.

Силистренецът се движел с автомобил „Мерцедес“ по ул. „Александровска“ в Мартен. Когато видял пред себе си полицейския екип, М.Т. рязко спрял автомобила, излязъл от него и тръгнал в противоположната посока, но бил настигнат от служителите на реда. Когато му поискали документ за самоличност, той извадил служебна бележка, издадена от затвора в Белене, със снимка, три имена и ЕГН.

Направената допълнителна справка показала, че мъжът управлява лекия автомобил в едногодишен срок от наказването му по административен ред. На място бил повикан и екип на сектор Пътна полиция. Тогава  М.Т. започнал да обижда  и да заплашва служителите на Второ РУ, като направил опит да напусне мястото на инцидента. Мъжът е задържан, но продължил да буйства, дори започнал да се блъска в облегалките на седалките на полицейския автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР- Русе срещу М.Т. за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК и чл. 343в, ал.2 вр. ал. 1 от НК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук