Бившата Трета поликлиника остава лечебно заведение още 15 г.

3

Това решиха общинските старейшини, вземайки решение сградата да бъде продадена. Така, според тях, ще се запази интереса на общопрактикуващите лекари, които в момента имат кабинети там. Освен това лекарите ще останат под наем при не по-лоши от сегашните условия също 15 години.

Против това решение възрази  д-р Костадинов, който говори от името на джипитата които ползват кабинети в ДКЦ 2. По думите му колегите му са влагали до 5000 лева за да пригодят кабинетите си за нормално ползване. Той допълни, че част от колегите му правят опити още от 2009 година да си купят кабинетите и да бъдат независими. По думите му „д-р Панайотов няма сметка и няма да допусне да сме на 100 % по-нисък наем в приватизираната сграда и да му отнемем част от парите”. Той допълни, че не искат шапка над  себе си и са твърдо решени да напуснат сградата.

Пред съветниците изказване направи и общественикът Георги Манев, който настоя сградата на лечебното заведени да остане 100% общинска, още повече че получавания  наем бил много добър.

Изненадващо идеята сградата да бъде продавана „на парче“ беше подкрепена и от кмета Пламен Стоилов. За разлика от други подобни ситуации обаче, този път мнението му не бе безпрекословно възприето от мнозинството в местния парламент.  По думите му отлагането на продажбата води ежедневно загуби за общината. Съветниците се обединиха около становището, че хората търсят комплексна услуга. Такава те ще могат да получават, ако собственикът бъде един.

Към момента инвеститорски интерес към сградата е заявен от МБАЛ – Медика. Те планират запазване на сегашните лекарски практики, изграждане на спешни приемни кабинети, които ще работят денонощно, както и разполагането на реанимобили, които ще обслужват кварталите и Общината.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

  1. Тони даскала не те не начил когато не знаеш да си мълчиш.Кавички ама друг ПЪТ.

  2. Квартал Изток защо е в кавички? Нали названия на географски и топографски обекти не се ограждат с кавички: град, село, връх, местност, гора, планина, река, езеро, остров, курорт, квартал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук