Бившият шеф на ДАНС и президентът на футболния клуб на Борисов са арестувани за бракониерство

0
Димитър Георгиев, Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван за бракониерство. Заедно с него са задържани и президентът на футболния клуб „Бистришките тигри“ Сергей Ташков, както и служител на ДАНС, също част от отбора. Преди години премиерът Бойко Борисов бе картотекиран в този клуб и игра няколко мача с екипа им.

Тримата се намират във Второ РПУ в Благоевград. Те са били задържани във вторник вечер след сигнал за бракониери в ловно стопанство близо до Симитли.

В колите, с които е пътувала ловната дружинка, са намерени 4 пушки и убито прасе. Предстои да бъдат взети натривки от ръцете на задържаните. На място е бил извикан следовател, тъй като единият от задържаните е действащ служител на ДАНС.

Георгиев се раздели с поста си преди няколко седмици след идване на власт на служебното правителство. Скандалът около него тръгна, след като вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че Георгиев е излязъл в отпуск и намекна, че така се опитва да избегне уволнение. Самият той твърди, че е махнат от поста си заради работата на ДАНС срещу руски шпиони у нас.