Благотворителен базар в РУ набира средства за авторефрактометър

0

Благотворителен коледен базар под надслов Дарение „Зрение“ ще бъде открит в Русенския университет, съобщават от висшето училище.

Базарът e иницииран от студенти от 4 курс, специалност „Социални дейности“, от Факултет „Бизнес и мениджмънт“ в рамките на обучението по дисциплината „Разработване и управление на проекти в социалната сфера“ с преподавател доц. д-р Даниела Йорданова.

Със събраните средства младите ентусиасти ще подкрепят каузата на Lions club north за закупуването на авторефрактометър. С апарата ще се провеждат ежегодни очни прегледи на академичната общност. Това ще позволи ранното откриване и предприемането на навременни мерки при установяване на зрителни увреждания. Наред с това ще се промотира значимостта от провеждането на редовен очен скрининг при офталмолог.

Предвижда се да се закупят и очила за хората с констатирани силно изразени зрителни увреждания.

Базарът, на който ще бъдат изложени изделия, които са изработени и дарени от студенти и организации, подкрепящи събитието, ще отвори врати на 11 декември от 10:00 часа във фоайето на Централен корпус на Русенски университет „Ангел Кънчев.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук