Близки и приятели на починал след ПТП протестираха пред Съдебната палата

0
943
Близки и приятели на починал

Близки и приятели на починал след пътно-транспортно произшествие русенец протестираха днес пред Съдебната палата в Русе.

Повод за недоволството им е бавното, по думите им, издирване на причинителя на произшествието, който след инцидента напуснал местопроизшествието. Искането им е органите на реда и прокуратурата да си свършат по-бързо работата.

„Това е убийство и искаме да открият извършителя бързо, а вече минаха две седмици. Искаме справедливост“, каза Орлин Георгиев, племенник на починалия мъж.

Инцидентът станал на 9 октомври тази година в района на кръговото кръстовище на ул. „Шипка“ с ул. „Чипровци“. 41-годишният Пламен М. пресичал на непозволено място, когато бил блъснат от неустановена до момента кола. Вместо да спре, да окаже помощ и да сигнализира компетентните органи за инцидента, водачът избягал. По-късно минаващи в района граждани сигнализирали на тел. 112. Пламен М. бил откаран в болница, където починал няколко дни по-късно.

По думите на Орлин, който започнал да провежда собствено разследване, има записи на намиращи се в района камери, на които се вижда, че чичо му е блъснат от червен автомобил.

По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи окръжният прокурор Георги Георгиев. Той допълни, че разследването на инцидента продължава, предприети са необходимите действия за установяване самоличността на водача на превозното средство.