Близо 30 000 социалисти се събраха на Бузлуджа

0

Социалисти от цялата страна се събраха на Историческата поляна под връх Бузлуджа за традиционния Национален събор на левицата.

С него БСП отбелязва 132 години от Бузлуджанския конгрес и от създаването на организирано социалистическо движение у нас.

Съборът премина под мотото “Бузлуджа за мир”, а на него присъстваха членове и симпатизанти на партията, гости от младежки организации на БСП, граждани. По данни на организаторите, тази година на поляната под историческия връх е имало над 30 хиляди души.

В словото си пред присъстващите лидерът на БСП Корнелия Нинова призова симпатизантите на партията да подкрепят кандидатите на БСП на предстоящите местни избори, защото “местната власт е най-силната власт”

„Националният празник на Република България е само един и това е Трети март”, каза още Нинова. Та определи случилото се през последната година като „подмяна на битката за промяна“

След приключването на събитието на Историческата поляна социалистите посетиха връх Шипка, за да поднесат венци и цветя пред Паметника на свободата в знак на почит към българските опълченци и воините, отдали живота си за Освобождението на България.

Връчена беше и наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков – Майстора“. С нея партията отличи писателя Петър Андасаров. Традиционната награда за научни и политически разработки и за изследвания на съвременния социализъм „Димитър Благоев“ беше присъдена посмъртно на Анжел Вагенщайн.

 

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук