Близо 390 000 формуляра чакат русенските данъкоплатци

0
27

За тях е разкрит специален пункт за раздаване до входа на салона за обслужване. В близките дни различните видове  документи за данъчната кампания ще бъдат доставени и в пощенските клонове в селищата в русенска област.

Срокът за подаване на данъчните декларации за облагане на доходите за 2015 г. изтича на 3 май 2016 г. (30 април е в събота, а 2 май е официален почивен ден – Великден). Най-лесно и бързо формулярите могат да бъдат намерени и в сайта на агенцията www.nap.bg , откъдето могат и да  се подадат по електронен път без електронен подпис. За целта е необходим ПИК, който се издава безплатно в офисите на НАП.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лица могат да ползват и 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3 май 2016 г.

Информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски граждани и фирми могат да получат в работно време на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.