Близо 500 души с увреждания и възрастни ще получат подкрепа от общината в Русе

0

493 лица с увреждания и възрастни хора в невъзможност за самообслужване ще могат да се възползват от помощ по най-новия проект „Грижа в дома в Община Русе“.

Той надгражда изпълнените проекти по процедури „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” и „Патронажна грижа +”, които приключиха на 13 ноември. С усилията на служителите от общинската администрация бе гарантирана подкрепа за хората без прекъсване, тъй като дейностите по новия проект започнаха от 14 ноември.

Бюджетът е в размер на 2 584 621,52 лв. и с него ще се обхванат двойно повече от получилите грижа в предходните програми и проекти. Помощта ще се изразява в:

  • предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа;
  • доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите;
  • предоставяне на хората от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с диетолог и др. специалисти при необходимост.

За целта ще бъдат наети 110 души като домашни помощници, 16 сътрудници социални дейности, медицински специалисти, психолог и други в зависимост от индивидуалните нужди на лицата, идентифицирани на база извършена оценка на потребностите. Назначените служители ще преминават въвеждащо/поддържащо обучение, както и индивидуални и/или групови супервизии.

Заявленията за новия проект се приемат в Община Русе на адрес: ул. Черно море №2, стая 12 и 24. Информация може да се получава на телефони: 082 881 734 и 082 881 769

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук