Близо половин милион лева обезщетение за смърт на пътя присъди съдът в Русе

0
Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

ЗД „Бул Инс“ АД да плати на 39-годишната К. С. сумата в размер на 25 000 лв. и 410 000 лв. на 12-годишния й син Б. С., представляващи обезщетение за причинени неимуществени вреди от пътно-транспортно произшествие.

Това постанови  Окръжен съд – Русе, уважавайки в пълен размер предявените искове.

Случаят е от началото на м. август 2020 г. С автомобил, управляван от бащата, семейството пътувало по АМ „Хемус“, където се блъснали в излизащ от бензиностанция автобус. При удара бащата загинал на място, а съпругата и детето били били откарани в болница в много тежко състояние. Три месеца момченцето е било в медикаментозна кома, а според вещите лица прогнозата за възстановяване не е оптимистична.

Според застрахователя е било налице съпричиняване, както от страна на водача на автобуса, така и от страна на детето, което е било без поставен предпазен колан. Счел е, че обезщетението за майката не следвало да надвишава 3 000 лв., а за момчето – 200 000 лв. Потърпевшите се обърнали към съда.

Окръжен съд – Русе, след разпит на множество свидетели и вещи лица, прие исковете за доказани и отхвърли възраженията на ответното дружество.

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук