Отличиха полицаи от Русе като „Посланик на доброто“

0

Седем полицаи от Второ районно полицейско управление в Русе – Мариела Андреева, Пламен Манчев, Станислав Димитров, Венелин Иванов, Калоян Колев, Стилиян Емануилов и Велин Велев, бяха отличени с наградата „Посланик на доброто“.

Отличието, което се присъжда от Държавната агенция за закрила на детето, им бе връчено от вътрешният министър Иван Демерджиев. Те са отличени за професионалната си и доблестна постъпка при сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов”

Полицаите пристигат първи на сигнал за пожар в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов” и, въпреки че не разполагат със специална екипировка, започват евакуация на децата и младежите до пристигането на колегите им пожарникари. Част от полицаите са обгазени, но въпреки това всички остават на място, за да помагат. Благодарение на бързата им реакция и смела постъпка огнената стихия нанася само материални щети и няма пострадали.

Министър Демерджиев беше категоричен, че всеки ден изпитва гордост от служителите на МВР. „Ние сме хората, които са най-близо до всеки, който има нужда от помощ. Ние сме хората, които осигуряват спокойствие и сигурност, хора, които изпълняват призвание“, заяви той и допълни: „Да застрашиш собствения си живот и здраве, за да спасиш чуждия за мен е висша форма на добро. Поклон пред служителите на МВР“.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук